Je winkelwagen is momenteel leeg
Alexandre Durand komt uit een wijnmakersfamillie in Bergerac. Omdat hij zelf natuurlijke wijn wil gaan maken, volgt hij stages bij verschillende domeinen over heel Frankrijk. Het is op zo’n stage in zijn geboorteplaats de Dordogne, dat hij Sybil Baldassare (La Graine Sauvage) ontmoet. Ze installeren zich samen in Faugères en starten er elk hun eigen domein.
Pèira Levada bestaat uit 4,5 hectare wijngaarden verdeeld in tien kleine percelen rondom de gemeente Laurens. Ze worden bewerkt volgens de principes van de biodynamische en biologische landbouw.
Aangezien alles van nature aanwezig is in de druiven uit Faugères, is het volgens Alexandre niet nuttig om oenologische inputs te gebruiken die de expressie van de druivenrassen en het terroir zouden veranderen. Opeenvolgende ervaringen hebben ertoe geleid dat hij het gebruik van sulfiet bij de botteling steeds minderde. In 2018 had hij de doses zodanig verlaagd dat het belachelijk werd om er überhaupt nog te gaan gebruiken.
photos © Pèira Levada